Tervezés, nyomdai előkészítés

 

A tervezés, nyomdai előkészítés

 

A nyomdai előkészítés, vagy angolosan prepress azon munkafolyamatok gyűjtőneve, amelyek az információ a nyomathordozóra felületére való átadása előtt kerülnek kivitelezésre.

A hagyományos nyomdai előkészítés magába foglalja a szövegszerkesztést, amely folyamán megtörténik a szöveg rögzítése és formázása, a képfeldolgozást, amely a grafikák feldolgozását és színkivonatok készítését foglalja magában.

A feldolgozott szöveg és képek szétosztásával és végleges elrendezésével valósul meg a következő lépcsőfok, a tördelés.

A montírozás és nyomóformakészítés szakaszában a film- és papírelemek összeállítása történik meg végső elrendezésben azon a hordozón amelyről nyomóformát készítenek.

A személyi számítógépek terén megvalósult fejlesztések eredményeképp lehetővé vált a szöveg rögzítésének, a képek rögzítésének és feldolgozásának, valamint az oldalak összeállításának folyamata ugyanazon számítógépen, sőt a színre- és rácsrabontás is, így a film levilágítása (CtPlate technológia) számítógép segítségével, de akár közvetlen a nyomóműbe is küldhetjük a feldolgozott információkat a számítógépről (CtPress technológia).

 

1. Elképzelés

A projekt megbeszélése, kézirat
és elképzelés bemutatása.

2. Lehetőségek

Az elképzelések és a technikai célok
összhangba hozása, döntések.

3. Munkafolyamat

A jóváhagyott tipográfia alapján
a munkafolyamat elkezdése és véghezvitele.

Miben tudunk segíteni?

A névjegytől, meghívótól, szórólaptól, céges prospektusoktól, konferencia-kiadványoktól a szépirodalmi, a verses, illetve a legbonyolultabb nyelvi, zenei, kémiai, matematikai, fizikai vagy egyéb tudományos kiadványokon keresztül, akár az egyedi kivitelezési igényű kiadványokig, az önátírós tömbökig és megszemélyesített vagy sorszámozott anyagokig, bármilyen nyomdai eljárással készülő termék megtervezésében, előkészítésében és előállításában tudunk segíteni a minket választó ügyfeleinknek.

Keressen minket bátran!

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Forduljon hozzánk bizalommal, legyen szó egyedi kérdésről vagy akár egy egyedi árajánlat kéréséről. Munkatársaink a lehető leggyorsabban válaszolni fognak!

E-mail cím

Telefonszám

Telefonszám

+36 23 428 265

Cím

2040 Budaörs, Kisfaludy utca 40.

Projektjeink